Waterschap De Dommel in Tilburg

Volgens Maarten van Raaij van Altop Kunststoftechniek was de bestaande chemieopslag- en doseerinstallatie verouderd. ‘’ De totale installatie wordt daarom vernieuwd. Wij zijn door RWB benaderd om een heel specifiek mee te werken aan het onderdeel chemieopslag. Deze is bedoeld voor het proces waarin fosfaten in de afvalstroom kunnen worden gebonden om ze daarna eenvoudiger te kunnen verwijderen’’.

Altop Kunststoftechniek bouwde het kunststofgedeelte van de opslagtanks dat voldoet aan de BRL SIKB 7800-certificering. ‘’ RWB nam de totale engineering voor haar rekening. Er werd een 3D-model ontworpen, waarin alle onderdelen werden samengevoegd. Dat werkte heel goed ‘’.

Altop Kunststoftechniek bouwde de chemieopslag vanaf het vulpunt, waar de vrachtwagen aankoppelt aan de vier grote opslagtanks, doseerinstallatie en vijf injectiepunten. Veel onderdelen werden in de werkplaats geprefabriceerd. Samen met de civiele partij werden er daarnaast vijf dubbelwandige doseerleidingen van 10 tot 200 meter gemaakt.

Van 3D-ontwerp naar realisatie op locatie

De engineering begon in januari 2023. De vier grote opslagtanks zijn inmiddels met groot transport vervoerd naar Tilburg en daar geïnstalleerd. ‘’ We werken nu aan de laatste vijf injectiepunten die daarna ook nog voorzien worden van tracing en isolatie. In augustus 2024 verwachten we dat het eerste deel van de nieuwe chemieopslag- en doseer installatie in bedrijf wordt gesteld. Dit gebeurt in verschillende fases in een mooie samenwerking waarbij de werkzaamheden van verschillende partijen samenkomen ‘’. Samen met de opdrachtgever werd de exacte opstelling van de installatie en opslagtanks bepaald. ‘’ De communicatie verliep prettig en dankzij het goede 3D-model werd alles naadloos op elkaar afgestemd. Ook het grote transport met Mammoet verliep zonder problemen. Vier mega grote tanks vervoeren en plaatsen is toch wel een behoorlijke operatie.

 

 

Terug naar overzicht
info@altop.nl +31 (0)316 820020