Historie

1998

In 1998 richtten de broers Chiel Berndsen en Joost Berndsen Teken- en Adviesburo Berndsen op in Doetinchem.

2000

Door de groeiende vraag naar de uitvoering van de projecten is in 2000 Altop Kunststoftechniek B.V. opgericht.

2002

Na een aantal jaren flink aan de weg te timmeren, werd het pand in Doetinchem te klein voor de ambities van de broers. Altop Kunststoftechniek verhuisde daarom naar een huurpand met kantoorruimtes en eigen werkplaats aan de Handelsweg in ‘s-Heerenberg.

2007

Toen Arveon begin jaren 2000 op zoek ging naar een andere fabrikant voor de terugslagkleppen, kwam Altop Kunststoftechniek in beeld. In de jaren die volgden, heeft de kunststofverwerker diverse rioolgemalen voor Arveon ontworpen en geproduceerd. Op den duur kon het toenmalige team van Arveon de hoeveelheid werk niet langer alleen aan. Bovendien waren er geen opvolgers voor oprichters. Dat zorgde ervoor dat zij in 2007 besloten om het groeiende bedrijf ter overname aan te bieden aan Altop Kunststoftechniek.

2007

Om de kunststof producten van Altop Kunststoftechniek ook in het buitenland in de markt te zetten, werd een aparte BV opgericht. Het plan kreeg echter een andere wending…

Uit het netwerk van bedrijfsleider Carst Mulling is een samenwerking ontstaan met de Oostenrijkse fabrikant Euroclima. Euroclima is leverancier van luchtbehandelingskasten voor specialistische toepassingen. Hun klantenkring bestaat o.a. uit voedselfabrikanten, ziekenhuizen en datacenters. Euroclima was op zoek naar een partij welke de dealerschap van Euroclima in Nederland zou willen vertegenwoordigen. Carst, die al ruime ervaring had in de wereld van de luchtbehandeling, ging de uitdaging aan en met succes. Het sales- en projectteam bestaat inmiddels uit vijf man en de samenwerking met Euroclima staat als een huis.

2008 - 2011

Om een slag te maken, besloot Altop Kunststoftechniek zich te laten certificeren. Eerst werden het proces en de veiligheidsnormen vastgelegd in de ISO9001 en VCA**. Daarmee werd ook het fundament gelegd voor de BRL-K903 en BRL-K21009. Altop Kunststoftechniek was daarmee als eerste kunststof apparatenbouwer van Nederland gecertificeerd volgens deze normen. Altop International en Arveon werken volgens dezelfde kwaliteits- en veiligheidsnormen.

2010 - 2014

In de jaren die volgen krijgen de bedrijven steeds meer een eigen identiteit. Altop Kunststoftechniek, Altop International en Arveon hebben hun eigen plek, maar zijn aan de achterkant  productiehallen wel gekoppeld, waardoor de productie en logistieke stromen nog steeds voor de gehele groep inzetbaar zijn. In deze jaren slaan de drie bedrijven een flinke slag op het gebied van professionaliteit. Het team wordt uitgebreid, er wordt gewerkt aan een duidelijke identiteit en er komt een eigen huisstijl.

2015

Door de ontwikkelingen op het gebied van smart industry is de behoefte ontstaan om nieuwe technologieën te onderzoeken en toe te passen. Vanuit die behoefte is Altop Products opgericht. Het team van Altop Products heeft inmiddels meerdere producten ontwikkeld, waaronder een vacuümpomp en de DrainTalent.

2016

Na een aantal jaar bleken we toch uit ons jasje te groeien in ‘s-Heerenberg. Dat leidde tot de aankoop van een eigen pand in Beek, aan de andere kant van de Montferlandse bossen.

2019 - 2020

Eenmaal gesetteld, is er vrijwel direct geïnvesteerd in de uitbreiding van ons pand. In 2020 werd deze nieuwbouw afgerond. Voorlopig hebben we daarmee voor iedereen – letterlijk en figuurlijk – genoeg ruimte om te werken en ontwikkelen.

info@altop.nl +31 (0)316 820020