Devro (Gendt)

Medio 2021 hebben wij een installatie opgeleverd voor Devro, gevestigd in Gendt. Devro maakt producten voor de vega- & vleesverwerkende industrie.

Voor Devro hebben wij de chemiedosering verbeterd door de klant te ontzorgen met het ontwerp, de productie, de montage en het testen van een veilige dosering. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de dosering niet langer handmatig hoeft te gebeuren, maar is nu geautomatiseerd tbv veiligheid en controle.

Één van de opstellingen bestaat de opslag uit een varibox, met daarin waterstofperoxide, staat in een afgesloten containerbehuizing met de doseerkast en van daaruit wordt gedoseerd. De varibox is uitgerust met niveaumeting van buitenaf, om de actuele inhoud en voormeldingen te kunnen monitoren. De doseringen worden via een slang in de buis systeem naar de gewenste injectiepunten geleid.

Melkzuur wordt gedoseerd vanuit een IBC met een zuiglans-constructie. Deze is zo compact dat hij in een magazijnstelling past. Op deze manier kan de IBC veilig gewisseld worden, zonder dat je in contact komt met chemie. De opstelling is gepositioneerd op een lekbak.

De dosering gebeurt met luchtgedreven membraanpompen in afgeschermde kasten met lekdetectie.

Er vindt daarnaast geautomatiseerde verdunning plaats bij de toevoeging in het proces van de klant, met behulp van een aantal dagtankjes en uitlitersysteem die gevuld worden. Door middel van automatisering komen de medewerkers niet meer in contact met chemie en/of de verdunningsactie.

Het natronloog wordt gedoseerd vanuit de bestaande BRL-K903 opslag- en doseerinstallatie, die reeds eerder door Altop Kunststoftechniek bij Devro is opgeleverd.

De hard- en software werkzaamheden zijn uitgevoerd door VTS Technical Group uit Doetinchem.

Door de prettige samenwerking met Devro en andere betrokkenen is het een mooie maatwerk installatie geworden. Meer weten? Neem contact op met Maarten van Raaij.

Terug naar overzicht
info@altop.nl +31 (0)316 820020