Laura blikt terug op haar stage

7 jan 2021

Laura van den Barg heeft het afgelopen half jaar stage gelopen bij Altop Kunststoftechniek. Die periode is voorbijgevlogen; twee keer knipperen, en de stage zit er alweer op. In deze blog blikt ze terug.

Tijdens mijn mbo-opleiding had ik enige stage-ervaring opgedaan, maar een hbo-stage is heel anders dan een mbo-stage. Je wordt in principe in het diepe gegooid en er wordt vanuit gegaan dat je jezelf redt. De manier waarop je informatie moet verwerken is anders en de verwachtingen zijn hoger. Het is daarom belangrijk dat je goede begeleiding hebt en dat is iets wat bij Altop ontzettend goed is geregeld. Ik heb geleerd om met feedback om te gaan, door mijn uitwerkingen te laten beoordelen door Elke Sessink (KAM) of Michelle Hendriksen (Innovatiehub) en daarna met de feedback aan de slag te gaan. Zo kwam ik tot het juiste resultaat.

“Een hbo-stage is heel anders dan een mbo-stage.”

Daarnaast heb ik geleerd hoe het is om onderzoek te doen, waarbij ik allemaal informatie nodig heb van verschillende afdelingen. Ik vond het interessant om te zien hoe de afdelingen apart van elkaar werken, maar dat het samen wel een eenheid is. De medewerkers vertrouwden mij en gaven mij alle informatie die ik nodig had. De interviews en observaties vond ik daardoor leuk om te doen.

Het meewerken was super, Zo heb ik interne audits uitgevoerd en meegewerkt aan de RI&E. Dat vond ik best spannend en uitdagend. Hetzelfde geldt voor het maken van verschillende toolbox-meetings, schrijven voor de website en onderhouden van ISO- en VCA-documenten. Dat ik hiermee het bedrijf heb geholpen voelde erg goed. Het is dus niet alleen zo dat ik iets aan het bedrijf had, maar het bedrijf ook aan mij.

“Er wordt serieus gewerkt, maar er wordt ook gelachen!”

Ik ben een sociale meid die wel van een grapje houdt, maar als het serieus moet zijn dan ben ik dat ook zeker. Ik heb gemerkt de collega’s bij Altop er ook zo in staan. Er wordt serieus gewerkt, maar er wordt ook gelachen. Er hangt een gemoedelijke sfeer en dat is iets wat bij mij past. Ik ben dan ook erg blij dat ik nog een tijdje mag blijven voor het uitvoeren van mijn vrije project.

Ik had voor mijn stage helemaal geen ervaring met het kantoorleven. Nu kan ik zeggen dat het mij ontzettend goed is bevallen. De stage heeft mij duidelijkheid gegeven over wat ik na mijn studie zou willen doen. Op de afdeling KAM zit ik op mijn plek. Er is veel variatie, omdat je deels met de productie en uitvoering bezig bent, maar ook met de bedrijfskundige kant, met regels en richtlijnen. Ik had mij geen betere afdeling kunnen bedenken!

Groetjes, Laura

Terug naar overzicht
info@altop.nl +31 (0)316 820020