Column: Lompe boeren?

19 jan 2024

Als mensen horen hoe lang ik bij Altop werk, krijg ik regelmatig een verraste ‘Oh!?’ terug. Veel vrienden en kennissen zijn in diezelfde periode namelijk minstens één keer van baan gewisseld. Collega’s spelen voor mij een belangrijke rol, maar waarom voel ik me thuis tussen deze mensen? Ook wel ‘Altoppers’ genoemd…

De Altopper is in basis iemand met gezond verstand, sociaal gedrag en gevoel voor humor. Iemand die zijn handen graag uit de mouwen steekt, niet alleen als het om werk gaat. Soms is hij eigenwijs of zelfs een beetje bot, maar meestal met juiste intenties. In het Westen zouden ze spreken van ‘lompe boeren’, maar hier weten we dat het uit een goed hart komt.
Altoppers klagen, maar dragen ook. Ze werken hard, maar feesten (minstens) net zo hard. Verder accepteren ze elkaars nukken. Kijk je met je rechteroog in je linker broekzak? Of ben je een echte flapuit? We laten elkaar in de waarde – soms misschien te veel. We hebben namelijk geen zin in gezeik of confrontaties. Laten we gewoon lekker samen aan het werk zijn. Niet alleen poetsen, maar ook lullen. Wel zonder de kwaliteit en veiligheid uit het oog te verliezen, alsjeblieft.

Altoppers zijn hardwerkende, goedlachse, sociale wezens – met hier en daar een rauw randje. Blijkbaar een zeldzaam soort, want het valt niet mee ze te vinden… Blijf dus vooral helpen met zoeken!
Bij dezen, bedankt aan alle Altoppers die het de moeite waard maken om hier te (blijven) werken. Geen enkele baan is 100% leuk, maar met jullie vliegt de werkweek voorbij.

Groeten!
Elke Sessink

___
De column is afkomstig uit onze interne nieuwsbrief van december 2023.

Terug naar overzicht
info@altop.nl +31 (0)316 820020