Tekstarchief

Over Altop Kunststoftechniek

Kunststof, dat is waar wij goed in zijn. Onze kennis en ervaring, samen met de kennis van onze zusterbedrijven en partners, stelt ons in staat om complete technische oplossingen te leveren op het gebied van kunststof apparatenbouw en toepassingen in zeer uiteenlopende segmenten.

Wij vervaardigen opslagtanks, baden, doseerkasten, prefab leidingdelen en behuizingen uit alle mogelijke kunststoffen. Daarnaast worden deze kunststof oplossingen vakkundig op locatie aangebracht en onderhouden. Heeft u een complex probleem? Kom maar op!

Kennis en ervaring onder één dak
Onze toegevoegde waarde? We hebben deskundigheid én ervaring in eigen huis. Onze engineers gaan aan de slag met uw vraag en ontwikkelen een ontwerp. Vervolgens worden in onze eigen werkplaats de benodigde componenten gemaakt, om vervolgens naar u getransporteerd te worden. Op locatie wordt alles vakkundig aangebracht en in bedrijf gesteld door onze monteurs. Om de installatie fit te houden verzorgen wij tevens inspecties en herkeuringen.

Maatwerk
Elke situatie vraagt om een andere oplossing. Wij leveren daarom altijd maatwerk op het gebied van engineering, productie, montage en onderhoud. Hoe complex de situatie ook is, wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg.

Seriewerk
De productie van Altop Kunststoftechniek is uitgerust met de nieuwste machines. Door geautomatiseerde processen (CNC freesbank en lasmachines) is Altop Kunststoftechniek in staat om op een efficiënte manier seriematig te werken.

Wij werken volgens DVS richtlijnen en zijn ISO9001, VCA**, SIKB7800 (voorheen BRL-K903) en BRL-K21009 gecertificeerd.

Dienst: Engineering

Al onze kunststof toepassingen beginnen bij het brein van onze organisatie: de afdeling engineering. Onze engineers zijn in staat probleemoplossend te denken en uw probleem om te zetten in een kunststof oplossing. Ze leven zich in en denken met u mee met hun kennis en deskundigheid op het gebied van techniek en chemie. Aan de hand van de door u geleverde parameters zorgen ze voor een P&ID ontwerp en een 2D, 3D of Autocad ontwerp. Vervolgens gaat onze productie daarmee aan de slag. U bent verzekerd van de juiste oplossing in uw specifieke situatie.

Dienst: Productie

De productie van onze kunststof toepassingen vindt plaats in onze eigen werkplaats in Beek. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk kunststofspecialisten; we investeren veel in training en scholing. Hierdoor is de kennis van onze medewerkers uitgebreid en up to date. Daarnaast hebben de medewerkers door hun lange dienstverband veel kennis en ervaring opgebouwd binnen de kunststof branche. Wij hechten grote waarde aan veiligheid: uiteraard zijn al onze medewerkers VCA** gecertificeerd en worden de werkzaamheden volgens ARBO normen uitgevoerd.

Onze werkplaats is uitgerust met de nieuwste technieken om alle voorkomende werkzaamheden in eigen huis te kunnen uitvoeren. Dat betekent dat we ook kunnen voldoen aan complexe oplossingen voor kunststoftoepassingen, zoals tanks met een inhoud van 50m³ en groter.

Dienst: Montage

Wanneer onze monteurs bij u op locatie aan het werk gaan, kunt u rekenen op deskundigheid, professionaliteit en flexibiliteit. Al onze monteurs zijn VCA** gecertificeerd en zijn uitgerust met een bedrijfswagen met daarin alle benodigde gereedschappen. Ze zijn specifiek getraind om te werken met de meest voorkomende chemicaliën en andere gevaarlijke stoffen.

Onze medewerkers zijn gewend om te werken in extreme omstandigheden zoals hoge of juist lage temperaturen. Dat betekent dat ze zich gemakkelijk aanpassen aan de situatie ter plekke. Teamwerk is bij ons een vanzelfsprekendheid; wij werken gemakkelijk met andere partijen samen met altijd maar één doel: de beste oplossing voor onze klanten.

5 Dienst: Service & onderhoud

Uiteraard verzorgen wij ook het nodige onderhoud aan uw kunststof installatie. Afhankelijk van de tank en/of installatie kan dit na één, vijf of tien jaar zijn. Dit kan ook in de vorm van een onderhoudscontract, waarvoor wij na oplevering van het project graag een aanbod doen.

Binnen de BRL-K903 (voor bovengrondse opslag van chemie) is het noodzakelijk om de installatie jaarlijks te laten onderhouden door een BRL-K903 gecertificeerde installateur. In 2009 zijn wij als eerste kunststof apparatenbouwer in Nederland BRL-K903 gecertificeerd. Door deze certificering zijn wij gekwalificeerd om dit onderhoud, maar ook hercertificering van bestaande installaties uit te voeren.

Herkeuring bestaande installaties

In 2023 dienen alle installaties die onder de BRL-K903 vallen daadwerkelijk gecertificeerd te zijn. Altop Kunststoftechniek is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van BRL-gecertificeerde installaties, maar is ook bevoegd om bestaande installaties te herkeuren / aan te passen, zodat deze aan de BRL-K903 voldoen.

Wilt u meer lezen over de BRL-K903?
Lees meer op de website van KIWA.

6 Certificering

Voor allerhande systemen en processen is chemie een cruciale factor. KIWA heeft normen opgesteld, welke de richtlijnen geven voor het ontwerp en de installatie van chemieopslag en -doseerinstallaties. Altop Kunststoftechniek is conform deze normen gecertificeerd en mag hierdoor zelfstandig de benodigde installaties ontwerpen, bouwen, installeren en onderhouden.

Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Certificeren is vooral ‘zeggen wat je doet en doen wat je zegt’. Dat kan op meerdere niveaus. Om te beginnen zijn we ISO9001 gecertificeerd. Dit certificaat is onderdeel van de ISO9000-familie en toont aan dat een organisatie in staat is om aan de kwaliteitseisen van de klant te voldoen. ISO9001 is dus gericht op de eisen aan kwaliteitsmanagement.

Vakwerk naar de hoogste kwaliteitsnormen

Een tweede belangrijke certificering is de BRL-K903/08 norm. De BRL-K903/08 is bedoeld voor installateurs van opslaginstallaties voor brandbare vloeistoffen en chemicaliën. Hierbij staan kwaliteit en veiligheid van de installaties centraal. Daarnaast voeren we het BRL-K21009/02 certificaat. Dit certificaat geldt voor onze stationaire thermoplastische kunststof tanks en is tevens bedoeld voor installateurs die zich bezighouden met de opslag van chemicaliën.

Ieder bedrijf dat activiteiten verricht die de bodem of het milieu kunnen schaden, moet aan kunnen tonen dat er maatregelen zijn getroffen om de veiligheid van de omgeving te waarborgen. Sinds 2009 zijn die bedrijven daarom wettelijk verplicht om hun chemicaliën opslaginstallatie onder certificaat te laten installeren door een BRL-K903 gecertificeerde installateur. Voor 2023 dienen alle bedrijven die aan de BRL-K903 moeten voldoen een gecertificeerde installatie te hebben.

Altop Kunststoftechniek is volledig ingericht om installaties aan de zwaarste eis te laten voldoen. Zo beschikken wij over een grote stomplasbank om tanks te kunnen bouwen met een cilinderhoogte tot vier meter uit één stuk. Ook beschikken we over eigen infrarood-lasmachines voor het leidingwerk om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. De monteurs beschikken over de nodige DVS certificaten om ook op montage gebied optimale zekerheid te kunnen bieden.

Binnen de BRL-K903 is het noodzakelijk om de installatie jaarlijks te laten onderhouden door een BRL-K903 gecertificeerde installateur. In 2009 zijn wij als eerste kunststof apparatenbouwer in Nederland BRL-K903 gecertificeerd. Onze opslagtanks en lekbakken, gefabriceerd volgens beoordelingsrichtlijn BRL-K21009, zijn in overeenstemming met de eisen van de BARIM, RARIM en beoordelingsrichtlijn BRL-K903.

Veiligheid is verantwoord risico’s nemen

Om de veiligheid van onze medewerkers, opdrachtgevers en hun omgeving te waarborgen, zijn wij VCA** gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. De twee sterren geven aan dat wij ook als hoofdaannemer actief zijn. Deze checklist heeft als doel om optimale veiligheid te bieden in allerlei werkomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het werken met chemische stoffen, het werken op hoogte en werken in nauwe ruimtes. Om dit certificaat te mogen voeren moeten tevens al onze uitvoerende medewerkers in het bezit zijn van een VCA-B (basis) certificaat. Leidinggevenden en de VGM-functionaris dienen een VOL-VCA diploma te hebben. Op die is veiligheid in alle lagen van de organisatie geborgd.

DOWNLOAD VCA** CERTIFICAAT

DOWNLOAD ISO9001 CERTIFICAAT

DOWNLOAD DVS CERTIFICAAT

DOWNLOAD BRL-K903 CERTIFICAAT

7 Altop Products – innovatie

Technologie is onze passie. We vinden het dan ook mooi dat Innovatie een speerpunt is in de huidige economie. Daar dragen wij graag een steentje aan bij, door binnen Altop Groep ook tijd te besteden aan thema’s als smart industry. Onze R&D afdeling, actief onder de naam Altop Products, bedenkt en maakt nieuwe oplossingen voor de industrie. Inmiddels heeft Altop Products een aantal patenten op zijn naam staan. We zijn op dit moment actief bezig met de ontwikkeling en productie van twee innovaties.

8 Ons Team

Altop Kunststoftechniek heeft een compleet team om u te ontzorgen, van verkoop tot inspectie en onderhoud. Onze sales-mannen vormen binnen en buiten het bedrijf het eerste aanspreekpunt. Onze inventieve engineers zetten vervolgens uw ‘probleem’ om in de juiste kunststof oplossing voor uw specifieke situatie. Het productieteam – stuk voor stuk echte kunststofspecialisten – levert maatwerk. Wanneer onze monteurs bij u op locatie aan het werk gaan, kunt u rekenen op deskundigheid, professionaliteit en flexibiliteit. Het gehele proces wordt gecoördineerd door ons projectbureau.

9 Onze partners

Altop Kunststoftechniek hecht grote waarde aan samenwerking. We hebben diverse partners waarmee we al meerdere jaren nauw samenwerken aan uiteenlopende projecten. Successen zijn immers nog leuker als je ze kunt delen.


10 Altop Groep

Altop Groep biedt oplossingen op het gebied van kunststof apparatenbouw en leidingsystemen (Altop Kunststoftechniek), luchtbehandelingskasten (Altop International) en producten voor de (afval)waterwereld (Arveon). Door middel van de complementaire kennis van de drie bv’s bedient Altop Groep een breed aantal segmenten met technisch advies en kwaliteitsproducten.

Door onze proactieve houding en transparante, flexibele werkwijze (waarbij we gebruik maken van korte lijnen) bewijzen we onszelf al 15 jaar als een betrouwbare partner.

Met de focus op verbeteren, reageren we op de vraag vanuit de markt die zich continu ontwikkelt. Door actief te zoeken naar kansen binnen en buiten de bewegende markten, verdiepen en verbreden we onze kennis waar we dat willen. Met de juiste mensen op de juiste plek is elke uitdaging een kans op succes. Dynamiek, flexibiliteit en lef zijn de drie juiste ingrediënten die Altop Groep groot maken.

Altop Groep kent een informele, no-nonsense bedrijfscultuur. Het ondernemende management, in combinatie met een inventief en enthousiast team, maakt Altop Groep tot de perfecte partner.

11 Historie

In 1998 richtten de broers Chiel Berndsen en Joost Berndsen Teken- Adviesburo Berndsen op in Doetinchem. Door de groeiende vraag naar de uitvoering van de projecten is in 2000 Altop Kunststoftechniek B.V. opgericht. Om de productiecapaciteit te kunnen vergroten verhuisde Altop Kunststoftechniek in 2002 naar ‘s-Heerenberg. Met de verhuizing kwam er een nieuwe huisstijl.

In 2007 kreeg Altop Kunststoftechniek kreeg er een zusje bij: Altop International. Altop International is exclusief vertegenwoordiger van Euroclima luchtbehandeling. Een jaar later werd ook het (voorheen) Arnhemse bedrijf Arveon een zusterbedrijf van Altop Kunststoftechniek. Arveon richt zich op de (afval-)watertechniek.

In 2009 was Altop Kunststoftechniek als eerste kunststof apparatenbouwer van Nederland gecertificeerd voor BRL-K903.

Onlangs (april 2015) vierde Altop Kunststoftechniek het 15 jarig bestaan. Het werd uitgebreid gevierd met iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van Altop Kunststoftechniek.

Iets meer dan een jaar later heeft de firma, samen met de twee zusterbedrijven, ‘s-Heerenberg verruild voor Beek. Een nieuw pand en een nieuwe stap in de ontwikkeling van Altop. En wat de toekomst ons zal brengen, dat weten we niet, maar we gaan zeker door met doen waar we goed in zijn!

12 Sponsoring

Altop Kunststoftechniek hecht waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Vooral sport speelt een belangrijke rol in het sponsorbeleid. Zo zijn er Altop Groep wielertenues beschikbaar gesteld voor relaties en de eigen werknemers, om sporten te stimuleren. Onder de naamAltop Cycling & Friends zie je ons overal!

Daarnaast sponsort Altop Kunststoftechniek:

Stichting Bergh in het Zadel

Altop Groep is één van de nieuwe ambassadeurs van Stichting Bergh in het Zadel. Door onze affiniteit met de wielersport en de contacten met diverse mede-ambassadeurs is Bergh in het Zadel een stichting die goed bij onze organisatie past. We zijn er trots op om de maatschappij op deze manier te kunnen helpen.

 

Altop Motorsport

Tweewielers hebben een belangrijke plek in ons (bedrijfs-)leven, ook motoren. Onder de vlag van Altop Motorsport rijden een aantal coureurs en wordt er zowel nationaal als internationaal deelgenomen aan wedstrijden in de motorcross en enduro. Daarnaast ondersteunen wij ook rijder Valentino Besselink..

Meer weten? Ga dan naar de teamstie www.altopmotorsport.nl!

V.V. ’t Peeske
Sinds juli 2013 zijn we sponsor van de lokale voetbalvereniging ’t Peeske!

Los daarvan kom je ons overal in de regio tegen. We steunen graag lokale (sport)verenigingen, evenementen en andere initiatieven. Heb je zelf een sponsorverzoek? Mail dan naar marketing@altop.nl.

13 Werken bij Altop

Vacatures

Voor alle actuele vacatures ga je naar www.altopgroep.nl/werken-bij-altop

Stage/Afstuderen

We hebben regelmatig (meeloop-)stagiaires en afstudeerders in dienst voor uiteenlopende projecten. Denk daarbij aan onderwerpen als wet- en regelgeving, procesoptimalisatie en productontwikkeling. Ook in de productie en montage hebben we al diverse stagiaires mogen opleiden. Daarnaast werken we samen met de Innovatiehub Achterhoek-Liemers. Innovatiehub speelt in op de behoefte naar innovatie en verjonging bij bedrijven in de regio. Het doel van Innovatiehub is om bedrijven, kennisinstellingen en studenten met elkaar te verbinden.

Wil je meer weten over de Innovatiehub? Lees hier verder.

14 Stages

Stage lopen bij Altop Groep

Sinds onze start in 2000 hebben we al vele stagiaires mogen opleiden en begeleiden. Vooral stages op het gebied van kunststofbewerking en montage waren populair. In 2003 hebben wij onze eerste erkenningen van Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) behaald. SBB is een organisatie die ervoor zorgt dat de kwaliteit van stageplekken op (met name) het mbo gewaarborgd blijft. Wanneer SBB een erkenning goedkeurt, is het bedrijf voor die specifieke opleiding geregistreerd als Erkend Leerbedrijf.

Innovatiehub Achterhoek-Liemers

Naast SBB en Stagemarkt.nl werken we samen met Innovatiehub. Innovatiehub is gericht op het verbinden van bedrijven, scholen en stagiaires. Daarbij krijgt de stagiair of afstudeerder extra begeleiding van de Hubmanager. Samenwerking met Innovatiehub is mogelijk voor zowel mbo, hbo als universitaire opleidingen.

Lees hier meer over de Innovatiehub.

Actuele stageplekken

Als er stageplekken beschikbaar zijn bij Altop Groep, staan deze vermeld op www.stagemarkt.nl. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar vacature@altop.nl of naar één van onze medewerkers met wie je contact hebt gehad.

Hieronder vind je de lijst met de erkenningen:

Allround constructiewerker
Allround operationeel technicus
Assistent installatie- en constructietechniek
Assistent procestechniek
Constructiewerker
Economie en administratie
Eerste monteur mechatronica
Medewerker marketing en communicatie
Medewerker Operationele techniek
Monteur mechatronica
Monteur werktuigbouwkundige installaties
Operationeel technicus
Technicus engineering
Technicus human technology
Technicus mechatronica systemen
Tekenaar werktuigbouwkundige installaties
Werkvoorbereider installaties

15 Segmenten

Al ruim vijftien jaar leveren wij kunststof oplossingen voor o.a. de chemiesector, levensmiddelenindustrie en waterbehandeling. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende segmenten. Benieuwd naar wat we in het verleden gedaan hebben? Neem dan een kijkje op onze referentiepagina.

16 Industrie (segmenten)

Altop heeft ruime ervaring in de maakindustrie. Onze kunststof tanks en leidingen worden ingezet bij verschillende processen, van toevoeging van chemicaliën tot aan bewerking van het eindproduct.

Wij ontwerpen en bouwen onze chemie systemen conform de verplichte BRL-K903 richtlijnen, uiteraard in nauwe samenwerking met onze klanten. U levert de parameters, Altop maakt een volledig P&ID ontwerp. Daarnaast verzorgen we ook de volledige installatie en indien gewenst ook de besturingssystemen.

Omdat wij veel kennis en ervaring in huis hebben zijn we in staat om ons in korte tijd te verdiepen in uw productieproces en snel tot een juiste oplossing te komen. Daarnaast zijn we in staat mee te denken op het gebied van wet- en regelgeving en nemen daarin ook een adviserende rol.

Voordelen:

– deskundig op gebied van chemie en chemiesystemen
– kennis van wet- en regelgeving op chemie gebied
– meedenken in bedrijfsprocessen
– ruime ervaring in vergelijkbare processen

17 Chemie transport en opslag (segmenten)

In de opslag en het transport van chemicaliën kunnen wij voor 100% onze kennis en kunde kwijt! Vanaf het vulpunt van de vrachtwagen tot aan het injectiepunt bij de afvulmachine; Altop zorgt voor de beste kunststof oplossing voor het transport en de opslag van de zwaarste chemicaliën. Dit doen wij conform de verplichte BRL-K903 richtlijnen en uiteraard in nauwe samenwerking met u. Onze afdeling engineering maakt aan de hand van uw parameters een P&ID ontwerp. Daarnaast zorgen we ook voor de volledige installatie en indien gewenst ook de besturingssystemen.

Wij gaan graag een stapje verder. Omdat wij veel kennis in huis hebben op technisch vlak, maar ook op het gebied van wet- en regelgeving schuwen we een adviserende rol hierin niet. We denken graag met u mee zodat u verzekerd bent van de juiste oplossing.

Voordelen:
– meedenken in bedrijfsprocessen
– kennis van wet- en regelgeving op chemie gebied
– deskundig op gebeid van chemie en chemiesystemen
– ruime ervaring in vergelijkbare processen

18 Waterbehandeling (segmenten)

Afvalwaterbehandeling
Strengere lozingseisen maken het voor rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s) en afvalwaterzuiveringsinstallaties (AWZI’s) noodzakelijk het stikstof (N)- en fosfaat (P)-gehalte in het effluent te reduceren. Een nieuwe trend is het terugwinnen van fosfaten uit afvalstromen. Altop heeft ruime ervaring in de bouw van dit soort installaties.

Drinkwaterbehandeling
Altop ontwerpt en bouwt kunststof installaties ten behoeve van de opslag en dosering van chemie die noodzakelijk zijn om grondwater geschikt te maken als drinkwater. Dat doen wij in opdracht van grote drinkwaterleveranciers in Nederland.

Regelmatig wordt een beroep gedaan op onze expertise; bij veel zuiveringsinstallaties en pompstations die zijn omgebouwd conform de BRL-K903 richtlijnen is Altop betrokken geweest.

Proceswaterbehandeling
Onze toepassingen worden ingezet voor transport en opslag van Reversus Osmoses en Ultra Pure water. Omdat proceswater van zichzelf extreem agressief reageert, is niet alleen de materiaalkeuze van de toegepaste oplossing van belang, maar zeker ook de verbindingstechniek. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende verbindingstechnieken waaronder spiegellassen, infraroodlassen en WNF (rilloos) lassen tot 110mm.

De eis die door onze klant aan het water wordt gesteld bepaalt uiteindelijk de materiaalkeuze en verbindingstechniek.

‹ Terug naar het overzicht
NEEM CONTACT OP
Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw naam
Uw email
Uw telefoonnummer

19 Semi conductor (segmenten)

Altop heeft ruime ervaring in het bouwen van systemen voor de opslag en handling van hoogwaardige chemicaliën als ets- en polijst vloeistoffen, waarbij het gaat om het verwerken van hoogwaardige kunststoffen als PVDF, ECTFE en PFA. Reinheid is het sleutelwoord voor dit segment. Contaminatiegevaar door kristalvorming, sedimentering en bacterievorming door oneffenheden sluiten wij volledig uit.

Referentie: Door onze expertise in de semi conductor industrie zijn wij gevraagd door ASML Veldhoven om alle chemie systemen te vervangen.

20 Levensmiddelen (segmenten)

Ook in de levensmiddelenindustrie worden steeds meer chemicaliën toegepast; als reinigingsmiddel maar ook als ingrediënt (citroenzuur, zoutzuur). Altop kan worden ingeschakeld ten behoeve van het Reversus Osmoses (RO) water dat hier veel wordt toegepast, maar ook op het gebied van koelwaterbehandeling kunnen wij veel betekenen.

Vanaf 2015 komen er nieuwe richtlijnen voor de toe te passen materialen in de voedingsmiddelenindustrie. Wij houden ons op dit moment bezig om samen met onze producenten en toeleveranciers installaties te bouwen volgens deze richtlijnen.

Referentie: A-ware, Fonterra, Refresco

21 Luchtbehandeling en milieu (segmenten)

Uit afvalstromen (lucht) van bedrijven worden steeds meer nutriënten en duurzame energiestromen gewonnen. Deze luchtstromen bevatten veel zwavel en ammoniak, hoog corosieve elementen waarvoor kunststof dé toepassing is. U maakt zelf de randvoorwaarden (bijvoorbeeld geurbehandeling) of heeft een milieudeskundige hiervoor ingeschakeld. In nauw overleg maken wij de werktuigbouwkundige installatie.

Referentie: 4Q-air, CNC Milsbeek

22 Oppervlaktebehandeling (segmenten)

Oppervlaktebehandeling van verschillende metalen gebeurt met uiteenlopende chemicaliën, waarbij de omgeving vaak hoog corrosief is. Zolang de temperatuur van het proces dit toelaat is kunststof het uitgelezen product in dit segment, ook vanwege de gunstige prijs.

Altop bouwt chemiesystemen voor onder andere galvanische industrie en verzinkerijen.

Referentie: WTN, Veco

23 Zwembaden (segmenten)

Op het gebied van zwembaden is Altop bezig met het ondersteunen van een grote inhaalslag die de overheid bij veel zwembaden maakt. Chemie installaties ten behoeve van de opslag en transport van desinfectanten bij zwembaden worden vervangen en volgens de BRL-K903 richtlijnen gebouwd. Altop ondersteunt hierbij publieke zwembaden en recreatieparken.

Referentie: van Dorp (zwembad Deventer)

24 Overheid (segmenten)

Wij hebben ruime ervaring met rioolwaterzuiveringsinstallaties. Altop wordt door verschillende waterschappen en zuiveringen ingezet om op de zuiveringen en gemalen chemie- en geurbehandelingssystemen te bouwen.

Op dit moment worden veel systemen omgebouwd volgens de BRL-K903 richtlijnen en geautomatiseerd zodat ze kunnen worden aangestuurd vanuit één centraal punt. Hierbij wordt regelmatig een beroep gedaan op de kennis en expertise van Altop.

Referentie: RWZI Amersfoort

25 Bouw en constructie (segmenten)

Voor utiliteiten maken wij gebouwgebonden installaties: koelwatersystemen, blusinstallaties, afvoersystemen, afzuig- en ventilatiekanalen. Hierbij is het van groot belang dat de situatie ter plekke goed bekend is, zodat we onze kennis en ervaring daarop kunnen toepassen.

Ook in de infrabouw zijn we actief in het bouwen van leidingsystemen voor bruggen en viaducten voor de afwateringsstromen.