Bij directeur en eigenaar van Blendfill, Marco Slootmans, stroomt pionieren in zijn bloed. Het was dan ook geen verrassing dat hij in 2017 bezig was met iets nieuws: het ontwikkelen van plantenvoeding. Door kennis en kunde binnen de organisatie zag hij een kans en ging hij ermee aan de slag. De uitgewerkte schets van het systeem stuurde hij naar zijn vaste partner, tevens kunststofexpert Chiel Berndsen van Altop Kunststoftechniek.

Bij Altop houden ze wel van een uitdaging. Daar is het idee en de schets van Blendfill uitgewerkt tot een concreet plan, uiteraard met hoogwaardig kunststof als hoofdmateriaal. De vereisten aan deze installatie waren duidelijk. Blendfill wil in de toekomst uitbreiden op de huidige locatie of door op meerdere locaties starten.

Daarom heeft Altop een modulair systeem samengesteld dat eenvoudig bedienbaar is. Andere essentiële factoren waren capaciteit, flexibiliteit en duurzaamheid, met een minimaal spoelverlies. Dat heeft geleid tot een slim en spaarzaam systeem, dat met haar compacte formaat een productievermogen heeft van maar liefst 200 m³ per week!