Gepatenteerde vacuümpomp ontwikkeld door Altop Products

Het afgelopen anderhalf jaar zijn we niet alleen bezig geweest met de daily business; we zijn achter de schermen een nieuw project gestart. We ontwikkelden een nieuw product. Het gaat om een vacuümpomp, die zo uniek is dat hij gepatenteerd is! Dergelijke projecten worden ontwikkeld door de firma Altop Products.

Altop Products is een nieuwe naam binnen Altop Groep; je kunt het zien als onze afdeling Research & Development. Deze afdeling bestaat uit Sam Speijers (uitvinder), Joost Berndsen (operationeel directeur) en Wesley Aaldering (medewerker en student werktuigbouwkunde). Het ontwerp is uitgewerkt en vooraf gesimuleerd met het programma SolidEdge 3D. Door middel van de FEM methode is de sterkte van de componenten van te voren doorberekend. De vacuümpomp is vervolgens gebouwd, getest, verbeterd en opnieuw getest, tot de gewenste resultaten behaald werden.

Zijdelings kregen ze hulp van een groep studenten van de HAN, die voor hun opleiding een bepaald onderdeel onder de loep hebben genomen.

De vacuümpomp heeft een aantal unieke eigenschappen waaronder deze:

  • De pomp kan continu droog draaien.
  • De pomp is resistent tegen stof en zand.
  • De pomp compatibel met elke centrifugaalpomp.
  • De pomp kan zowel in een enkele als dubbele uitvoering toegepast worden.
  • De pomp heeft een langere levensduur door slimme materiaalkeuzes.

De techniek is gepatenteerd en mag dus niet door anderen (na)gemaakt worden, tenzij men in het bezit is van een licentie. Deze licenties zijn enkel te verkrijgen via Altop Products.

Na dit project zal Altop Products verder gaan met het (door)ontwikkelen van oplossingen voor de industrie. Het volgende concept ligt namelijk al weer klaar om ontwikkeld te worden.


Nieuwsgierig geworden?

Ga naar Altop Products.Diensten