Chemie-installatie voor 'paradepaardje' van ELIQUO

Voor ELIQUO bouwden we een kunststof toepassing voor de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Amersfoort. In deze referentie nemen we u even mee: hoe is de samenwerking verlopen en hoe ziet het eindresultaat er uit?

ELIQUO is sinds 2015 klant bij Altop Groep. Het bedrijf is specialist op het gebied van energieneutrale behandeling van afvalwater. ELIQUO nam contact op met Altop Kunststoftechniek naar aanleiding van een eerder gebouwde installatie bij de RWZI in Amersfoort , waar men van onder de indruk was. Operationeel directeur Dave Bakker vertelt:

"Toen ELIQUO, Altop zo'n anderhalf jaar gelden leerde kennen, konden wij samen niet voorzien dat de samenwerking grote vormen zou aannemen. De installaties die onderdeel zijn van een energiefabriek op de RWZI van Amersfoort vormen hét paradepaartje van ELIQUO."

In Amersfoort plaatste Altop Kunststoftechniek een zestal BRL-K903/08 gecertificeerde opslag- en doseerinstallaties en het benodigde kunststof leidingwerk. Ook de zusterbedrijven van Altop Kunststoftechniek hebben een bijdrage geleverd: Altop International plaatste diverse luchtbehandelingskasten en Arveon plaatste een betonnen filtraat pompgemaal.


Dit eerste project zal niet het laatste zijn. Dave Bakker is namelijk erg te spreken over de samenwerking en het afgeleverde werk:

"Uiteraard zijn er altijd verbeterpunten te bedenken, want een project gaat nooit 100% op alle punten goed. Maar het gevoel aan beide zijden is uitstekend en heeft al geleid tot nieuwe initiatieven en projecten. Altop Groep en ELIQUO leveren een mooi stuk werk af. Zelfs zo dat we er niet alleen zelf trots op mogen zijn maar dat anderen datzelfde gevoel hebben wanneer ze door de installaties heenlopen!"

We hopen nog lang plezier van elkaar te hebben en kijken zeker uit naar het volgende project dat we voor en met ElIQUO mogen realiseren.


_______________________________________________________________________________________

ELIQUO WATER & ENERGY BV is uw partner voor de uitwerking en realisatie van complete concepten voor energie neutrale behandeling van rioolwater, waarbij nuttige grondstoffen maximaal teruggewonnen worden.