Nieuwe installatie volgens PGS31 voor AVR Rozenburg

Midden in het Rotterdamse havengebied ligt het schiereilandje Rozenburg. Wat daar direct opvalt, zijn de witte rookpluimen van AVR. Wij leverden recent een nieuwe installatie voor deze afvalverwerker. Ik ging in gesprek met Han van den Meiracker, senior projectmanager bij AVR. Deze fanatieke Feyenoord-supporter werkt al 35 jaar bij het bedrijf.

Afval en energie
AVR Rozenburg verwerkt jaarlijks drie miljoen kilo huishoudelijk en bedrijfsafval. Ook verbranden ze industrieel afvalwater en is er een biomassa energiecentrale, waar o.a. sloophout wordt verbrand. Met de stroom die daarmee wordt opgewekt, voorziet het bedrijf o.a. het Maasstad Ziekenhuis van elektriciteit. “In theorie kunnen wij heel Nijmegen van stroom voorzien, zelfs in kersttijd”, vertelt Han trots.

Tenderen
Hoewel Altop al jaren zakendoet met AVR Duiven, was het niet vanzelfsprekend dat we deze opdracht zouden krijgen. Han vertelt: “Wij stoeien al een tijdje met de PGS31, de richtlijn voor de opslag van gevaarlijke stoffen in tanks. Ik had daarover regelmatig contact met AVR Duiven en daar waren ze te spreken over Altop. Toch besloten de inkopers te gaan tenderen. Altop had een goede prijs gemaakt en na een vlammend betoog van Chiel waren we overtuigd.”

Geleverd
Altop leverde o.a. opslagtanks met additieven voor toevoeging aan het ketelvoedingwater. Het is echter niet zomaar water, of zoals Han zegt: “Je moet er geen koffie mee zetten.” Er zijn drie tanks die worden gebruikt om de membraanwanden en stoomleidingen inwendig te beschermen tegen corrosie. De twee andere twee tanks worden gebruikt voor de toevoeging van additieven aan het koelwater, om flora en fauna in dit systeem onder controle te houden.

Over de samenwerking is Han erg te spreken: “De heren hebben super werk geleverd en ons tijdens het hele traject ontzorgt.”

Oude situatie bij AVR:

Terug naar overzicht
info@altop.nl +31 (0)316 820020